При изключена букса и прецъкване на всички бутони на нито един пин не намерих маса При включена букса и контакт се оказа че пиновете за вдигане на стъклата са верни Но при изключване на контакта при подаване на сигнал маса задните стъкла тръгват а предните не Губи им се задръжката Да не би модулите да са захранени по различен начин Долу в краката на пасажера новата кола ми се струва че има по малко елементи
Известие
Collapse
No announcement yet.
Eл. стъкла
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеПри изключена букса и прецъкване на всички бутони на нито един пин не намерих маса При включена букса и контакт се оказа че пиновете за вдигане на стъклата са верни Но при изключване на контакта при подаване на сигнал маса задните стъкла тръгват а предните не Губи им се задръжката Да не би модулите да са захранени по различен начин Долу в краката на пасажера новата кола ми се струва че има по малко елементи
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ясно.
Зад ICS-а и над мястото, където при предишната ти кола стояха трите модула - (зелен жълт и сив) има една синя кутия. Премери на нея на кой проводник има +12V, когато колата е на контакт. После прекъсни този проводник и свържи парчето в посока към синята кутия към извод № 3 от комфорт модула:
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...4&postcount=15
Това трябва да реши проблема.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Проводника за който говорих в предишния си пост би трябвало да е този от пин 11 от 18 - пиновата букса на синия модул - цвят червен със зелена ивица.
---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 12:51 ----------
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеАз все си мисля, че основният проблем е в куплунга на шофьорската врата. Иначе идеите на екото не са лоши, ама ако има специалист насреща си
При новата версия, която е при колегата въпросните захранвания се обезпечават от различни изводи. Поради това се налага това захранването на предния модул да се обедини с това на задния и така отново двете да се подсигурят от комфорт модула, когато колата не е на контакт. В противен случай предните стъкла работят само до първо отваряне на врата, след изключване от контакт. Т.е - не върши работа, когато трябва стъклата да се вдигнат при заключване от дистанционното.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеНа 18 пиновата букса плюс при контакт има на пинове 7 и 8 а на 20 пиновата на пинове 15 и 16
Синият модул е означеното "M40" на схемата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Сега премерих и без контакт На трите изброени пина имаше плюс Само на пин 8 от 18 пиновата няма Проводника е червен със жълта ивица Най вероятно него търся
---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:43 ----------
Грешка Ток няма на пин 7 Проводника е светлочервенALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеСега премерих и без контакт На трите изброени пина имаше плюс Само на пин 8 от 18 пиновата няма Проводника е червен със жълта ивица Най вероятно него търся
---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:43 ----------
Грешка Ток няма на пин 7 Проводника е светлочервен
PS: Значи в схемата от E-learn все пак има грешка.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеСърдечни благодарности за помоща Есо Всичко работи както си трябва със задръжка 7-8 минути Направо станах елтехник с тази самоделка Още веднъж благодаря
За пореден път доказа това, че с постоянство - всичко се постига.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Плафоните не работят коректно Мисля че е от самоделката но може и да се лъжа Имам плавното светване и угасване на плафоните но няма забавянето от около 10 сек при затваряне на вратите Също така при отключване и заключване на колата преди светваха съответно изгасваха плафоните Сега това не се случва Това може ли да се пребори с действаща самоделка Или ако проблема е другаде да ме насочитеALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
Comment